Vinster i välfärden

Vi är manade att skriva om detta, inte för att MSM inte gör det – utan för att de ljuger eller vilseleder om vinststoppet, som de ofta felaktigt kallar vinsttak. Min personliga favorit är Lärarnas tidning som skriver ”Välfärdsutredning föreslår vinsttak på 7%”, att man riktar lögner mot lärarkåren är ett riktigt marxistiskt signum. Det är en ren lögn eftersom det är 7% av operativt kapital plus statslåneräntan som utgör taket. Detta gör det omöjligt för företag att tjäna pengar och i många fall gå runt. Media är fullt av såna här exempel. Vårt eget propagandaorgan SVT stämmer som vanligt in i lögn-kören.

Men oavsett vad man tycker om denna regel i sig självt tänkte jag fokusera på en annan aspekt, nämligen de signaler vår feminism-by-rape-regering sänder till näringslivet hemma och speciellt till de bolag som funderar på att investera i Sverige.

Vi har öppnat marknader för privata aktörer men efter något decennium kan vi nationalisera de företag de satsat stora pengar på att bygga upp. För det är i praktiken vad detta kommer leda till (om inte de privata aktörerna hittar kryphål och ändå göra vinster via kreativ bokföring). Det senaste exemplet jag kommer på att jämföra med är nationaliseringen av Venezuelas oljetillgångar som ledde till att privata oljebolag som ExxonMobil m.fl lämnade landet med sina pengar och dessutom stämde staten på mångmiljardbelopp.

Eftersom (S) även är en förespråkare av TTIP-avtalet som kommer innebära att företag får rätt att stämma stater så verkar detta vara väldigt märkligt. Det är inte alls osannolikt att Sverige kan komma att bli stämda på jättebelopp om detta går igenom.

En kostnad som vi aldrig kommer känna till är de rationella företag som funderat på att investera i Sverige men som kommer avstå pga detta. Hur många jobb och skatteintäkter går vi miste om här?

På så sätt kan detta komma att kosta mycket mer skattepengar än vad vi betalar idag.

Att både patienter/elever och personal mår och trivs bättre på privata alternativ nämns sällan. Men det är inte så konstigt, vänstern visar bara återigen att de inte bryr sig om vanligt folk – de drivs av bitterhet och illvilja, kosta vad det kosta vill!

/Laman

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s