Kapitalflykt från börsen

I Fredags och idag har stora mängder kapital lämnat börsen för det som ses som den säkraste investeringen, 10-year US bonds.

10yrbonds

På bilden ser vi räntan på dom och prisutvecklingen på Dow Jones index. Många investerare bedömer US bonds som ett bra alternativ till en historiskt högt värderad börs. Tänker man sig att delar av Trumps tax-cut redan är inprisade i marknaden så har vi det närmaste året enbart räntehöjningar och bortdragna stödpaket att se fram emot.

Att pengar flödar till säkra alternativ har vi sett även i guldet:

gold

(Ovan, guldpriset 1 år)

I mer än ett halvår har de tre största ekonomierna USA, EU & Kina visat bra tillväxt och börserna har gått bra. I USA har det varit ständiga rekordnivåer vecka efter vecka. På Stockholmsbörsen har företagen visat starka resultat, men även här har jag märkt att rapporter som missar analytikers estimat tenderar att sjunka allt mer.

Att pengar börjat röra sig mot säkrare alternativ tror jag tyder på en alltmer tilltagande rädsla på marknaden. Det återstår att se om börsen fortsätter ner och rädslan på marknaden tilltar. Då kommer vi få se en rejäl sättning på börsen, redan i år.

Bedömningen av marknaden på kort/medel-lång sikt blir därför pessimistisk.

/Laman

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s